Vuurwerk

 

 

Start op tijd voor een relaxte jaarwisseling

De jaarwisseling is voor veel dieren een stressvolle periode door de harde knallen en vreemde geuren. Gelukkig zijn er een boel producten die jouw huisdier kunnen helpen rust te vinden. Bij de meeste producten duurt het een tijdje voor de werking optimaal is. Lees dus goed de instructies op de verpakking en begin op tijd met het aanbieden.

Rustgevende producten
Niet ieder dier heeft dezelfde voorkeuren en behoeften. Om goed aan te sluiten zijn er verschillende soorten rustgevende producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verdampers, tabletten, druppels, poeders, halsbanden, sprays en snacks. Zo is er voor jouw maatje een passende oplossing.

Verdampers
Verdampers verspreiden vanuit het stopcontact rustgevende stoffen door de ruimte. Deze verdampers zijn te onderscheiden in producten met twee verschillende werkende stoffen: feromonen of kruiden. Feromonen zijn moleculen die boodschappen tussen dieren van dezelfde soort overbrengen. Verdampers op basis van feromonen stellen het dier in de eigen taal gerust.
Verdampers op basis van kruidenextracten bevatten een melange van rustgevende kruiden zoals valeriaan of lavendel.

Een voordeel van de verdampers is dat ze werken voor meerdere dieren van dezelfde soort tegelijk, daar ze de werkende stoffen door de ruimte verspreiden. Plug de verdampers al een paar dagen van te voren in het stopcontact voor een optimaal effect.

Tabletten
Er zijn verschillende tabletten op de markt die rustgevend werken, voornamelijk bij tijdelijke stressperioden. De tabletsoorten bevatten verschillende ingrediënten en werken op korte of lange termijn. Lees goed de verpakking wanneer het beste kan beginnen met het toedienen van de door jouw gekozen tabletten en hoe lang ze werken.


Druppels
Slikt jouw huisdier niet makkelijk tabletten door? Dan zijn er druppels verkrijgbaar voor meer rust. Druppels werken het best als het rechtstreeks in de mond toegediend wordt met een plastic spuitje. Schoon mondslijmvlies neemt het namelijk het best het product op. Sommige druppelsoorten mogen ook in de waterbak aangeboden worden, wat handig is als jouw huisdier een spuitje in de mond niet fijn vindt.

Poeder
Poeder met rustgevend effect kan door het voedsel vermengd worden. Dit poeder bevat kruiden met een voor dieren onbekende smaak. Start met een kleine hoeveelheid door het voer te mengen, om het dier aan de smaak te laten wennen.

Halsbanden
Accepteert jouw hond of kat écht geen tabletten of druppels? Probeer dan eens een rustgevende halsband. Deze zorgen voor een rustig en veilig gevoel waar jouw maatje ook gaat.

Sprays
De handige sprays zijn ideaal voor op reis en op visite en zijn eenvoudig in een reismand of op een kussen te sprayen voor meer rust tijdens de autorit of op het bezoekadres, werkzaam door middel van feromonen of kruidenextracten.


Speelgoed en snacks
Ook is er nog wat speelgoed en snacks met een rustgevende werking. Zo heeft matatabi een kalmerend effect op de kat. Voor de hond maak je oud en nieuw een feestje met heerlijke gistsnoepjes met een kruidenmix die de serotonine-stofwisseling positief beïnvloed.

Wat kan ik nog meer doen?
Een geborgen plekje is misschien nog wel het allerbelangrijkst om aan te bieden tijdens de jaarwisseling. Katten vinden het vaak fijn om hoog te liggen. Kijk eens of je een lekker knus plekje voor ze kan maken op een kast. Sluit de gordijnen en dek de hondenbench af met een deken.

Door muziek af te spelen, wordt het geluid van de vuurwerk-knallen gedempt. Zet de radio, televisie of een lekkere afspeellijst aan, ook als je niet thuis bent.


Of je nu thuis blijft of op pad gaat, zo wordt de jaarwisseling een feest voor baas én dier waarbij iedereen zorgeloos uit kan kijken naar het nieuwe jaar!

GATO kattenvoer

Waarop letten bij kattenvoer en de verzorging van de kat

Preventief werken: door goede voeding te kiezen voor huisdieren, vermijdt u dat ze ongezond worden. Verder leest u tips om uw kat goed te verwennen. Hoe zal u uw ‘binnenkat’ opvoeden? Wilt u ze laten chippen?   Wanneer eten geven? Hoeveel geven? Voor u ze voer geeft, kunt u ze eens op de weegschaal zetten. […]

lobo hondenvoer

Tips om je puppy te verzorgen!